Posledné off-roadové podujatie sezóny sa blíži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Superwinch Trophy Team

BRATISLAVA 3. decembra (WEBNOVINY) – Druhá polovica sezóny nevyšla pre Slovákov práve ideálne. Nie žeby sa nedarilo, no nebolo to práve ideálne obdobie pre organizátorov náročných trophy pretekov. Posledné podujatie série Poland Trophy bolo zrušené pre malý počet prihlásených posádok a nepomohli ani 3 slovenské autá, poľská Seria 4×4 pre zmenu vôbec nepriala nášmu pracovnému kalendáru a Istria Challenge, odkiaľ sme si vlani odviezli piate a dvadsiate tretie miesto, prijala celkom nepochopiteľné pravidlo, kde nie je možné ponechať si na autách nálepky konkurenčných značiek oficiálnych chorvátskych sponzorov. V prípade slovenského tímu by tak museli prelepiť hádam celé autá.

Koncom leta mohli fanúšikovia offroadu vidieť JimUaz v akcii na nultom ročníku Off Road Show Sverepec a vďaka zrušenému druhému dielu domáceho podujatia OffRoad Gbelce, následne až na Autosalóne Nitra, i keď iba v statickej, no vôbec nie nudnej expozícii.

Superwinch Trophy Team

Mrazivé rána sú jednoznačným dôkazom konca offroadovej sezóny. Pre tím ako je ten náš to však v žiadnom prípade neznamená prípravu na zimný spánok. Zima je obdobie, kedy prevádzkovatelia takmer všetkých motoristických disciplín zaliezajú do dielní, garáží a vývojových stredísk, aby na nadchádzajúcu sezónu pripravili opäť niečo lepšie, rýchlejšie, obratnejšie, jednoducho konkurencieschopnejšie.

Program Serbian Trophy Topola 2009 štartuje v piatok, 4. decembra nočnou etapou. Tu sa posádky môžu na niekoľkých desiatkach kilometrov pokojne zdržať až do skorých ranných hodín. Hneď ráno však na nich čaká štart do ďalšej približne 100 km dlhej druhej etapy, pretkanej množstvom špeciálnych sekcií. Nedeľa sa následne bude niesť v znamení krátkych, ale o to náročnejších trialových úsekov. Konečné poradie by malo byť známe 6. decembra, okolo 15:00. Miestne podmienky sú známe nesmiernym množstvom blata, hlbokými brodmi s ľadovou vodou a vylúčené nie je ani sneženie. Takže nič pre ľahké povahy.

Superwinch Trophy Team

Serbian Trophy Topola prilákala vo svojom treťom vydaní veľmi slušnú konkurenciu z celej Európy. V dvoch kategóriách tu bude zápoliť okrem SUPERWINCH Trophy Teamu približne desiatka ďalších slovenských áut.

K aktualitám podujatia sa môžete preklikať na stránke organizátora www.srbija4x4.net, alebo na stránke www.protech4x4.sk.

Štefan Malák / Superwinch Trophy Team

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať