Iverson sa vracia do Philadelphie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Iverson

PHILADELPHIA 2. decembra (WEBNOVINY) – Generálny manažér klubu Philadelphia 76ers Ed Stefanski v stredu na webovej stránke organizácie oficiálne informoval o podpise zmluvy s 34-ročným veteránom. Prvý zápas po troch rokoch by mal v drese „Sixers“ absolvovať v pondelok proti Denveru, teda ďalšiemu tímu, v ktorom pôsobil. „Allen je najlepší z rozohrávačov, ktorí sú momentálne k dispozícii,“ povedal Stefanski, ktorý hľadal pre tím náhradu za zraneného Louisa Williamsa. Ten má zlomenú sánku a vypadol z hry na približne osem týždňov.

Iverson sa v pondelok v Dallase stretol v sprievode svojho agenta a obchodného manažéra so Stefanským, trénerom 76ers Eddiem Jordanom a ďalšími dvoma členmi organizácie, schôdzka pravdepodobne položila základy dohody.

Philadelphia Iversona draftovala v roku 1996 z prvého miesta. V jej drese odohral skvelý rozohrávač prvých 10 sezón svojej kariéry v NBA, v roku 2001 so 76ers postúpil až do finále play-off a vyhlásili ho za najužitočnejšieho hráča základnej časti. Štvornásobný najlepší strelec NBA sa však nezbavil povesti individualistu a v decembri 2006 sa začalo obdobie jeho sťahovania z klubu do klubu. Najskôr ho získal Denver, ale pred rokom putoval do Detroitu, po uplynulej sezóne si dlho hľadal nový angažmán, až napokon nečakane zakotvil v Memphise, kde podpísal zmluvu na jeden rok. Po zranení zadného stehenného svalu si nenašiel miesto v základnej zostave a čoraz častejšie vyjadroval nespokojnosť so svojím postavením v tíme, čo napokon viedlo k ukončeniu vzájomnej spolupráce. Odvtedy Iverson ako voľný hráč márne čakal na ponuku a minulý týždeň nevylúčil ani koniec kariéry. V NBA nastúpil na 889 stretnutí, jeho priemery sú 27 bodov, 2,7 doskoku a 6,2 asistencie.

SITA, AP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Allen Iverson