Magda Paveleková si pre zdravotné problémy dala pa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 25. októbra (WEBNOVINY) – Slovenská herečka Magda Paveleková, ktorá už roky stvárňuje Matku predstavenú v kultovom muzikáli Bratislavského hudobného divadla Teatro Wüstenrot Mníšky, si musela dať hereckú pauzu. Dôvodom sú zdravotné problémy, ktoré si vyžiadali aj krátkodobú hospitalizáciu na jednotke intenzívnej starostlivosti. Informovalo o tom vedenie divadla.

Sedemdesiatosemročná rodáčka z Levíc musela navštíviť lekára po tom, ako sa u nej prejavili problémy s krvným tlakom, neustálou únavou, závratmi a srdcovou arytmiou. Momentálne je už v domácom ošetrení, ale istý čas si musí od hrania v divadle oddýchnuť. „Hovorili sme s Majdou, ktorá komunikuje iba s vedením nášho divadla, a preto prosíme novinárov, aby rešpektovali fakt, že potrebuje oddych a zároveň sa potrebuje vyvarovať stresu. Momentálne sa cíti lepšie, ale lekári jej odporučili pokoj a oddych,“ povedal umelecký riaditeľ Bratislavského hudobného divadla Teatro Wüstenrot Rudolf Geri.

Predstavenie Mníšky v hlavnej úlohe s Magdou Pavelekovou je najúspešnejším slovenským muzikálom v dejinách Slovenska a Teatro Wüstenrot ho reprízuje už viac než desať rokov. Aj napriek faktu, že Paveleková nemá na svoju postavu alternáciu, predstavenie bude pokračovať ďalej. Vedenie divadla sa rozhodlo povolať herečkinu najlepšiu priateľku, Gizku Oňovú. „Momentálne Majdu v predstavení zaskakuje Gizka Oňová, ktorá sa naučila celú rolu pani Pavelekovej za 24 hodín a u divákov zožala obrovský úspech. Veríme však, že sa k nám čoskoro vráti. Prvoradý je však jej zdravotný stav,“ uzavrel Geri.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Magda Paveleková